Politika privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Zlatarsko-graverski trgovački obrt Anđelko Gerić (vlasnik stranice zlatarnica-geric.hr), u daljnjem tekstu Zlatarnica Gerić, se u skladu s Uredbom (EU) br. 2016/679 obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Zlatarnice Gerić odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija

Zlatarnica Gerić cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Voditelj obrade podataka

Zlatarsko-graverski trgovački obrt Anđelko Gerić s registriranim sjedištem u Trg Hrvatskih Branitelja 4, 47000 Karlovac, je voditelj obrade vaših osobnih podataka.

Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo.
Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Koje podatke prikupljamo

Osobni podaci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, email adresa

Svrha prikupljanja podataka

Prodaja i servis proizvoda i usluga – za obradu vaše prodaje, konfiguraciju i servisiranje vašeg proizvoda
Zlatarnica Gerić će prikupiti osobne podatke, informacije o prodaji i servisu kada kupite, servisirate ili popravljate proizvod kupljen kod nas, uključujući zahtjeve na temelju jamstva i provjere te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz vaš proizvod te ispunjenje sklopljenog ugovora.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

  • Narudžbe na čekanju – 1 mjesec
  • Neuspjele narudžbe – 1 mjesec
  • Otkazane narudžbe – 1 mjesec
  • Dovršene narudžbe – 1 godina

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.
Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Pristup i izmjena podataka

Korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Zlatarnica Gerić ima pohranjene slanjem upita na email adresu zlatarnica.geric@gmail.com
Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našoj bazi s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu zlatarnica.geric@gmail.com i podaci će biti brisani bez odgode osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.
Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, budite slobodni nam se obratiti na email adresu zlatarnica.geric@gmail.com.